Centriranje (reglaža) trapa je jedan od najbitnijih elemenata za bezbednost Vašeg vozila. Neophodna je kako zbog Vaše sigurnosti, udobnosti vožnje, tako i zbog samih pneumatika. Naime, neujednačeno trošenje prednjih i zadnjih guma, kao i zanošenje vozila u jednu stranu u toku vožnje, mogu ukazati na nepravilno centriranje trapa.

Auto Servis Centar Vam nudi usluge kompjuterskog centriranja trapa i mehaničarskih popravki na trapu. Svrha ovog podešavanja je povećanje trajnosti gume i bolje držanje pravca automobila na ravnom putu. Podešavanjem trapa na fabričke mere se postiže stabilnost i racionalna potrošnja pneumatika kao i goriva.

U zavisnosti od konkretne situacije i od tipa automobila, nekad je potrebno centriranje “prednjeg trapa” a nekada sva četiri točka. U svakom slučaju reglaža trapa se mora vršiti u skladu sa proizvođačkom specifikacijom vozila.

Centriranje trapa se preporučuje nakon bilo kakvog rada na trapu kao što je zamena opruga (koje uvek treba menjati u paru), amortizera, spona, oscilirajućih ramena, letve volana.

Centriranje trapa vrši se savremenom opremom uz maksimalno moguću tačnost. Pregled trapa je besplatan.